14 Aralık 2013 Cumartesi

Tayyip Erdoğan'ın Kadın-Erkek Kompleksi...

başbakanın, 'kız erkek aynı evde kalamaz, muhafazakar demokrat yapımıza ters, denetim yapılacak.' söylemi neresinden tutsan, elinde kalır cinsten, lakin zaten başbakanın herhangi bir yerinden tutulacak (siki tutmak dışında) bi söylemi de olagelmiş değil.

seçim öncesi böyle bir söylemin iddiası ne olabilir? türkiye de bu söyleme yanlış diyen kaç ebeveyn çıkar? en moderninin bile sevgili olmak kavramını ancak 'görüşüyoruz' diye adlandırdığı topraklardayız yahu, kim yanlış der buna?

bununla birlikte muhazakar demokrat da ne cazip bir oksimoronmuş. oksimoronlar diyarındayız zaten; tek derdi eve kız atmak olan erkeklerin, kız kardeşlerinin erkek sineğe dahi selam vermesini cezalandırdığı, inanca saygının dilden düşmediği ama sünni müslüman olmayan herkese temkinli yaklaşılan, kız verilmesini bırak, arkadaş olmasını bile doğru bulmayan topraklar; tabi elbette saygı çerçevesinde...

evet, burada, kendi çapımız doğrultusunda bunun yanlış, yanlışı bırak rezil bir söylem olmasını dillendireceğiz. bunun karşılığını da, 'ahlaksız, dinsiz...' sıfatlı kelimeleriyle alacağız.

sıkıntı da burda baş göstercek, bu cümlelere karşı savunmamız hep, 'ne alakası var...'la başlayacak, aslında öyle olmadığını ahlaksızlık yapmadığımızı filan anlatıcaz, çünkü yaptığımızın yanlış olma ihtimaline hak verip, meramımızın iyi olduğunu aktarmaya çalışcaz.

neden?

çünkü zihniyet olarak çok da farklı değiliz, bu önkabulü ezip geçecek bi ahlak anlayışımız yok, oturmamış.

ben kendi adıma diyorum ki, evet ben ahlaksız, dinsiz itin tekiyim. kızlı erkekli, erkekli erkekli, kızlı kızlı olarak o evlerde bulunacağız, sevişeceğiz, uyuşturucudan kafayı bulup, alkolden evin her yerine kusacağız ya da hiçbirini yapmayacağız. bunların biri bile sizi ilgilendirmez, biri için bile hesap soramazsınız, size ne amk?

not: mini modernlik testi: sevgili bu yazıyı okuyan insan, simdi bu yazıyı benim değil de bir kadının yazdığını düşün. o kadın bu yazısıyla sence, özgürlük sınırlarını tanımlayan bir kadın mıdır yoksa aranan bir orospu mudur? sadece düşün.


(bu yazı 4 kasım 2013 tarihinde yazılmış.)

0 yorum:

Yorum Gönder