15 Aralık 2013 Pazar

Elif Şafak'ın Ayşe Arman'la Söyleşisi...

duydunuz mu? elif şafak yeni romanı 'ustam ve ben'de usta mimar sinan'ı anlatıyormuş. hahahahahhahahaha. ya arkadaş bu kadar leşçilik olur mu ya, bir insan kariyerini otlakçılık üzerine nasıl kurabilir ve bunu yaparken nasıl bu kadar omurgasız olabilir ya.

röportajı verdiği kişinin ayşe orman olması da çok yenilikçi bir hareket. hahahhahaha. vallahi sanki bunlar bütün ülkeye gıcık vermek adına yaşıyorlar ha, bulundukları konum serbest kürsü ve onlar da oranın tapu sahibi; ve ahaliye nispet olsun diye oradan inmiyorlar sanki.

elif şafak'ın karakteri belli, karaktersiz bir kimse. önümüzdeki seçimler kemalistler lehine bitse, 2 yıl sonra 'atatürk'ü herkes biliyor ama, ne kadar tanıyoruz ki acaba gerçekten...' diye diye ayşe orman'a atatürk'ün hayatından ve çevresinden yola çıkarak yazdığı yeni romanının röportajını vermeye gelir koşa koşa. para babası bir yapımcı aslında elif şafak, o nedenle bütün prodüksiyonlarında brad pitt'i, cameron diaz'ı filan oynatıyor, gişe için başka bir şeye; konuya, senaryoya gerek olmadığını biliyor çünkü. brad pitt'le bir sevişme sahnesi koymanın cazibesinin farkında, koca sinan'ın iki özlü sözünü hikayeleştirip takdiri kazanmaya layık olmayı iyi biliyor. 

'iskender' çıktığında yaptıkları söyleşiyi ya da 'aşk' çıktığında yaptıkları söyleşiyi bir açıp okusam %100 eminim ki, 'ulan üçtür aynı söyleşiyi kitap ismi değişerek paylaşıp bizi yiyorlarmış amk!' derim. o kadar sığ olan iki kişinin utanmaz bir şekilde, milyonlarca insanı aptal yerine koymasıdır çünkü bu.

bir de takıldığım farklı tek bir nokta var, ayşe orman, sorularını hep doğrulatacak kelimeler seçerek sormuş; 'hayat nasıl?' deyip bırakmamış mesela, 'hayat nasıl, kötü değil mi?' demiş mesela, 'bunaldın mı?' dememiş, 'bunaldın değil mi, nasıl bunalmaz ki insan?' demiş. ne bilim bu seferki söyleşiye önceden hazırlanamadığınız için ipler ayşe orman'ın eline mi verildi, yoksa elif şafak, iki cümle kurmaktan acizdi de bu yola mı başvuruldu bilemiyorum ama; iki aptal söyleşemeyişi gibi bir durum olmuş öncekilerden biraz farklı olarak.

valla ne diyim, sabah sabah iyi güldüm; başarısızlığımın sebebi aptal olmamammış diyebiliyorum sizleri görünce, safça bir motivasyon en azından günümün güzel geçmesini sağlıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder