29 Mart 2014 Cumartesi

Yarınki Seçim Üzerine Atıp Tutmacalar...

Türkiye Geneli: AKP %36, CHP %29, MHP %15, HDP-BDP %9

İstanbul: %42-43 dolaylarlarında AKP ve CHP'nin eşit oy alacağını düşünüyorum, bakalım ipi kim göğüsleyecek? Sırrı Süreyya'nın belediye başkanı olmasına gerek yok, mevzu HDP-BDP'nin güçlenmesi; Sırrı'nın %10'u geçmesi demek, genel seçimlerde barajı aşmaya daha fazla inanmak demek. İsteseniz de, istemeseniz de bu ülkenin aydınlık geleceğini yaratacak parti HDP-BDP'den başkası değil.

Ankara: Melih Gökçek gibi bir adam var karşımızda değil mi? Utanmaz, ahlaksız, işgüzar, kolpacı, sahtekar, huysuz, ruhsuz, estetikten anlamaz, ilim bilmez, kitap bilmez, sinkaf üstüne sinkaf hatta... Yine de en muhalifi, CHP'ye en çok inananı bile, Melih'in %40'ın aşşağısına düşeceğini pek tahmin etmiyor değil mi? İşte bu Adnan Menderes'ten beri, CHP'nin kavrayamadığı, ANAP'ın ve AKP'nin ekmeğini yediği politikanın özü ve en net görüntüsü. Ekonomi kötüye gitmiş olmasa, Dolar-Euro fırlamasa CHP'nin Ankara'yı alması imkansız derdim, ama bu politikanın sekteye uğradığı tek nokta ekonomik tutarsızlığın baş göstermesi, yoksa bakara-makara, yolsuzluk, reza meza %1 bile etkilemezdi oy kaybını. Bununla birlikte Melih Gökçek'in 2 senedir Twitter'la yatıp kalkması, esasen kendi seçmenini kendinden uzaklaştıran bir hadise, en kral partici bile Twitter'a atar yapan Melih'e "Boş işlerle ne uğraşıyon amk!" der keza. Ankara'da MHP %20 alırsa, Melih tekrar seçildi demektir. Oy kayması olur mu? Umarım olur.

İzmir: Aziz Kocaoğlu, %51'in üstünde oy alıp seçilcek orası kesin ama AKP'nin de %40 civarı oy alacağını düşünüyorum.

Bu seçimlerden tek beklentim ve isteğim batı illerinde HDP'nin oy potansiyelini arttırması ve BDP'nin oyunu katlaması ve Urfa'yı da hanesine eklemesidir. 

3 büyük kentte 2 AKP, 1 CHP durumu var, denge CHP'nin lehine 2-1 olarak dönerse Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığının yetkilerini arttırmak için anayasıyı kırk yerinden değiştirir ve yaza cumhurbaşkanı olur diye düşünüyorum. Denge aynı kalır Ankara ve İstanbul, AKP'de kalırsa, cemaatçiler yandı ki ne yandı, muhalif yazarlar yandı ki ne yandı; müebbetler, gözaltılar havada uçuşur seçimden hemen sonra. Ve aynı şiddetle ve hızla genel seçime hazırlanır Tayyip Erdoğan.

Uzun vadede CHP'nin bile kurtuluşu HDP-BDP'den geçiyor. Seneye olan genel seçimlerde barajı aşmış bir HDP-BDP, CHP ile koalisyon hükümeti kuracak pozisyona gelebilir ve bu HDP-BDP'den çok CHP'nin işine yarar. CHP'nin çıkarcı politikasıyla bu iş olmaz elbette, değişmesi ve değişeceğini ispat etmesi gerekir, gerekecek; bakalım neler olacak...

Oyum elbette ki HDP'ye canım, söylememe gerek mi var?

0 yorum:

Yorum Gönder