3 Nisan 2014 Perşembe

Aziz Nesin'e Diss...

Konumuz aslında Aziz Nesin'in söylediği bir kaç cümlenin kullanım şekliyle alakalı, Aziz Nesin'in kendisinden ziyade. o cümleler şunlar:

"Yarın öbür gün bu dinciler iktidara gelip, İmam Hatip'ten yetiştirdiği talebeleri yargıç, avukat, hekim, mühendis, belediye reisi gibi devletin her koluna atayıp,
en son da bu talebeleri Harbiye'ye sokarak orduyu ele geçirip devleti her koldan kuşatacaklar.
Ama şu an kimse bunun farkında değil!"

Bu açıklamalar bir tek bana mı salakça geliyor dostlar, yetiştirdiği dememiş mi bu adam? Üniversite mezunu bir mühendisi, avukatı, yargıcı, belediye reisini ne yapmak istiyoruz yani İmam Hatip'ten çıkmış diye, öldürelim mi, analarını mı sikelim, napalım ya?

İrtica ila mücadele, darbe, askeri vesayet, baş örtülü kadınları okula sokmamakla mı çözülecekti bu sorun? Bu bir çözüm mü? Bu düpedüz, dimdik duran bir faşizm değilse nedir?

Onlar, -dindar, dinci, muhafazakar, şeriatçı artık neyse işte, o kesim- kendilerini yetiştirebiliyor, devletin içinde görev alabiliyor, koordine olabiliyor, çalışıyor, didiniyor iken; sen Atatürk'ün o biricik askerleri olan, kutsal postal yığını orduna güvenmek yerine; eğitim, kültürel, sosyal sistemlerini düzeltip daha iyilerini yetiştireydin, düzgün bir ülke kuraydın, demokratik olaydın, ulusalcı, dindar faşizmini bırakaydın bu durumda olur muydu bu ülke?

Sen askerin tankına güvenirken iyisin de, onlar cemaatleşip, devlete sızınca mı şerefsiz, haysiyetsiz oldular yani?

Kürtleri yok edelim, dindarları irtica ile mücadele deyip yok edelim, Alevileri yok edelim, YOK EDELİM Kİ VAR OLALIM diye diye kendi bokunda boğulan bir ülke yarattınız sonunda. Ve şimdi o mağdur ettiğiniz bütün kitleler, siz onların başlarını ezmeye çalışırken, yumruklarını sıkıp ettikleri intikam yeminini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Bunu bu ülke hak etti, hakkını da alıyor; fazlasını değil.

0 yorum:

Yorum Gönder