2 Haziran 2012 Cumartesi

Yemin ediyorum her gün daha fazla korkuyorum. Korkuyorum amınakoyim.

Bilimde şöyle bir durum vardır; 50 yılını işine verip geliştirdiğin teoriyi, 20 yaşında bir öğrenci yeni bir teoriyle sikip atabilir. Ve başta sen olmak üzere, kimse ne diyon lan bebe? diyemez, demez. Çünkü ortada bir doğru, bir gerçek, bir kabul varsa, vardır. Kimin söylediğinin, nasıl söylediğinin bir önemi yoktur. Bilim bu sayede, ilerler, gelişir. Her zaman akla uygundur, çünkü aklın yoludur.

Geçmişte insanın yaptığı ilginç hadiseler, yazarak ya da sayarak bitemeyecek kadar fazladır. Mesela, Hitler ve Yahudi Soykırımı hadisesine dönüp baktığınız zaman, sadece saçma dersiniz; işten eve, evden işe giden; evli barklı bir adam sırf Yahudi diye ölmeyi hak eder mi? diye düşünürsün. Doğru açıklama getirirsiniz şimdi, oysa o dönemi bizzat yaşayanlar, böyle demiyorlardı. Böyle düşünseler de demiyorlardı, çünkü ortada güçlü bir lider vardı ve onun karşısında duramazdınız, ancak kabul ederdiniz, hatta biraz akıllıysanız onu desteklerdiniz, birazdan fazla akıllıysanız ülkeyi terk ederdiniz, birazdan fazladan da fazla, çok akıllıysanız bunun bedelini öder ve ölürdünüz.

Tayyip Erdoğan, güçlü bir lider. Konuşuyor, söylüyor, bir şeyler yapıyor; çok yanlış şeyler yapıyor - söylüyor... Ve etrafta ölmeyi göze alacak akıllı insanlar yok, etrafta sadece onun söylediklerini destekleyen kan emiciler var. Medya yazıyor, ekonominin güçlendiğini yazıyor, Türkiye'nin artık çok güçlü olduğunu, Ortadoğu'nun en güçlü devleti konumuna geldiğinden bahsediyor; Hitler de öyleydi, çok güçlüydü; Çin hala öyle, çok güçlü...

Ortada sadece kan emiciler var, en zekilerimiz en fazla ülkeyi terk etmeyi düşünüyor, bedel ödemek isteyenimiz yok.

Korkuyorum. Yemin ederim korkuyorum amınakoyim.

Peki ilk paragrafı neden yazdım?

Bilmem, belki de bari bir kaç şeyi Allah'ınıza sormayı bırakıp, aklınızla sonuca varın diyedir... Esasen keşke soracak bir Allah'ınız olsa, Allah adına konuşanlara Allah'tan daha çok kulluk ettiğinizi umarım Allah'ınız görüyordur.

0 yorum:

Yorum Gönder